Kina 3 januari

Den 3:e januari var vår sista heldag i Shanghai innan vi skulle flyga till Hong Kong. Astrid och Johan var fortfarande sjuka så jag, Alexander, Johanna och David var ute på egen hand.

Vi började dagen med att ta tunnelbanan till Shanghai Himalayas Center. Kändes nästan som om det låg vår i luften denna dagen.
Sedan gick vi in i denna stora hallen där Her bland annat spelats in. Som ni kan se här. Ville mest hit just därför och för att fota såklart. Resten av byggnaden var väldigt oklar så vi virrade runt oss på våningarna ett tag och verkade inte som om hela området var färdigbyggt heller.Fin byggnad i alla fall så ändå nöjd över att vi åkte hit. Sedan började vi bli sugna på lunch så då tog vi tunnelbanan en bit igen.

<3

Till lunch blev det ett japanskt ställe som hette Haiku by Hatsune som jag kollat upp innan. Finns flera stycken men denna låg nära IFC Mall på Pudongsidan.

Åt denna supergoda Yaki Udon. Favvorätt! <3Efter maten gick vi vidare mot Pearl Tower för att gå på Shanghai History Museum som ligger i bottenvåningen på tornet.När vi hade gått runt hela museet och läst in oss på Shanghais historia gick vi vidare mot Shanghai World Financial Center för att åka högt högt upp.

Är 492 m högt totalt och fjärde högsta byggnaden i världen. Kände hur benen skakade när vi åkte upp. Tog bakvägen genom hotellet upp för att slippa betala och endast åka upp till baren :)) Höll dock på att stänga när vi var där så åkte ner några våningar för att ta lite bilder.


Kändes som om det var en miniatyrstad utanför.


Sedan tog vi lite halvt svimfärdiga och illamående hissen ner igen.


Därefter tog vi en sväng förbi Nanjing Road.

Sedan var det dags för middag så då tog vi en taxi till restaurangen Xibo där jag beställde in en Mojito pimpad med sugrör.

Beställde in lite olika små rätter som dumplings och annat gott. Himlans gott!


Sedan avslutade vi kvällen med att gå till Dr. Beer där vi testade deras ölprovning med fem olika sorters öl.

Sedan var sista kvällen i Shanghai slut innan vi åkte mot nya äventyr i Hong Kong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *