Kina 31 december

Då var vi framme vid nyårsafton i Shanghai. Började dagen med att byta till nya rum på hotellet som skulle vara lediga resten av tiden vi hade kvar i Shanghai. Om jag minns rätt så tog vi nog en liten extra sovmorgon efter det på grund av vårt hotellbyte under natten.

När vi var redo för lunch tog vi taxi till ett Nepalesiskt ställe som hette Nepali Kitchen.


När vi var mätta på mat och öl tog vi en promenad runt i området och kollade lite i små butiker. Sedan kom vi fram till detta ställe som jag inte minns namnet på men som vi hängde en stund på.



Där fotade vi exempelvis i det fina ljuset.



Var för första gången inte svinkallt så kunde gå utan halsduk.



Sedan var det dags att gå vidare igen.


Fram till Propaganda Poster Art Centre.


Där gick vi in och kollade på gammal propaganda.

Sedan tog vi taxi tillbaka till hotellet igen för att vila upp och piffa till oss inför kvällen.

Jag tog på mig min glitterklänning som jag köpte till nyårsafton 2011/2012. Hade dock sytt upp den sjukt mycket så fick lägga ner den en aning i längden så att jag inte visade rumpan som jag säkert gjorde för fem år sedan :))

Sedan tog vi åter igen en taxi till vårt middagsställe som var Lost Heaven där vi åt god kinesisk mat. Hade sedan planerat att gå till ett ställe som hette Apartment för att fira tolvslaget men som det alltid blir på nyår så blev det inte riktigt som vi tänkt oss. Var så mycket folk så vi kom tillslut inte in utan sprang vidare till en bar (Boxing Cat Brewery) som låg en liten bit bort och kom in några minuter innan tolvslaget. Astrid ropade efter en flaska bubbel som vi skålade med i alla hast.

Har alltid så höga förväntningar på nyår så känner mig alltid så besviken när allt blir så stressigt och inte som man tänkt sig. Men sen beställde vi in mer bubbel, shots och öl så slutet gott allting gott.



Kvällen slutade med att Johan blev sjuk och vi fick hoppa karaoken som vi egentligen skulle gått på för att våran bokning inte gått igenom. Hade som sagt inte tur med allt under denna resa, haha. Men kvällen var fin ändå och nyår är ju bara en dag av alla. Dagen efter var Johan fortfarande sjuk och vi andra hängde mest på våra hotellrum dit vi beställde mat och slappade och tog en promenad runt i området på kvällen. Kändes mest som om alla gick runt och kände om de också började må dåligt eller om det bara var bakfyllan som låg och gnagde. Tog inga bilder under den dagen så nästa gång kör vi 2:e januari. Stay tuned.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *