Kina 30 december

Här kommer en bildbomb med både digitala och analoga foton från den 30:e december då vi fortfarande var i Shanghai.

Vi började dagen med att ta tunnelbanan till Nanjin Road. Letade vid stationen efter någonstans att äta frukost/lunch och blev tillslut ett kinesiskt ställe som hette South Beauty.Sedan gick vi och kollade lite i affärer som ligger längst gatan som pull&bear och Forever21.

Sedan fortsatte vi ner mot The Bund.

Sedan inspekterade vi denna utsikt tillsammans med hundratals andra.

Sedan planerade vi vad vi skulle hitta på därefter och kom fram till att det behövdes fikas.

Gick då till Peace Hotel som låg över gatan och drack dyr coca cola (typ 80 kr för en burk?!) men god fika och fint ställe.

När vi fikat klart hade det börjat mörkna så då gick vi tillbaka till the Bund för att kolla på alla upplysta höghus.


Sedan promenerade vi runt längst gatorna och neonljusen en stund och kollade runt i små butiker med pyssel- och animesaker.Efter att vi gått runt en stund kom vi fram till Din Tai Fung som är en kedja som serverar dumplings. Gott gott!
När vi ätit upp gick vi och kollade på Jing’an Templet som låg i närheten. Dock bara utanför.
Sedan åkte vi tillbaka till området där vi bodde och hängde en stund på Starbucks innan vi gick tillbaka till vårt hotell. Eftersom det var nyårsafton dagen efter gick vi inte hem allt för sent denna kväll vilket var tur för när vi kom fram till hotellet satt personalen i en soffa framför hissen i entrén men en glödlampa hängandes i taket. Visade sig att strömmen gått i hela kvarteret och skulle troligtvis inte komma tillbaka förrän eftermiddagen dagen därpå :)) Våra hotellrum som låg fyra våningar upp hade dörrarna in till rummen rätt ut mot en takterass vilket gjorde att det var svinkallt i rummen om man inte hade på värme på ACn. En från hotellpersonalen hjälpte oss att försöka hitta ett nytt hotell vilket självklart inte var det lättaste under nyår. Tillslut hittade han ett i närheten som han ringde och sa att vi skulle komma till så vi tog en taxi dit. När vi kom dit verkade receptionisten inte veta vilka vi var trots att den förre receptionisten ringt typ en kvart innan. Som tur var hade Astrid wifi på sin mobil och lyckades tillslut hitta lediga rum på ett Holiday Inn-hotell. Det låg en bit bort och inte lika centralt men har nog aldrig varit så skönt att komma till ett nytt hotell som då. Kändes mycket bättre än det första hotellet också så kanske var tur i oturen ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *