JapanBlir inte mycket tid över till att blogga när jag är här i Japan. Gör så mycket saker hela tiden och på kvällarna är man oftast helt slut efter allt promenerande. Efter sju nätter i Tokyo tog vi tåget ner mot Izu-Kogen där vi bodde i ett litet ryokan. Där tog vi sedan tåg och buss ut till Shirahama Beach som är en strand på samma halvö med ljus sand och höga vågor. Tänkte egentligen bada men ångrade oss när vi satte fötterna i vattnet och vinden för första gången blåste lite kallt. Dagen efter tog vi tåget mot Fujiyoshida till ett hotell nära Mount Fuji (som vi knappt såg på grund av alla moln) ute i en skog. Kändes som om vi var mitt ute i ingenstans med bara ett jättestort hotell med massa tillhörande aktiviteter som inte ens hade något vegetariskt att äta. Bokade då två platser på hotellets buss till en av tågstationerna i närheten och de på hotellet letade upp en restaurang som hade vegetarisk mat och sedan gick även busschauffören med oss in i restaurangen som mer var som ett snabbmatställe med pizza och pasta och förklarade att vi var vegetarianer och sa åt de på restaurangen att beställa en taxi tillbaka till hotellet när vi var klara, haha!

Känns verkligen som om alla vill hjälpa till här. Ofta när man frågar någon om vägen säger de inte bara hur man ska gå utan har hänt flera gånger att de går med hela vägen till stället så att man verkligen hittar rätt. Efter våran natt på det stora hotellet skulle vi försöka se Mount Fuji vid Chureito Pagoda men molnen var för täckande så såg nästan ingenting alls tyvärr. Åkte därefter vidare till Osaka som vi är i just nu. Har hunnit besöka Osaka aquarium, kollat affärer och ätit mat ungefär. Nu är klockan kvart över ett här i Japan så mer bilder och berättelser kommer när jag är hemma igen.

0 thoughts on “Japan

Leave a Reply

Your email address will not be published.