28 november

En lördag i en pandemi i ett liv. Vaknade runt åtta av att solen lös igenom persiennerna vilket kändes lyxigt i en period som mest består av dis och mörker. Var tvungen att fånga det på bild.

Åt frukost och satt sedan och broderade mina franska knutar på min Totoro-tavla. Fick ett broderi-kit av några vänner när jag fyllde 25 så var på tiden att jag tog tag i det nu tre år senare :)) Tänkte att det vore kul att lära sig lite olika sorters stygn så snodde detta motiv rätt av från Pinterest.


Tog sedan en promenad i ett frostigt Högsbo. Ingen sol dock men åtminstone inte totalt mörker.När vi kom hem åt vi varm soppa och satte upp julstjärnor i våra fönster.
Ej med i bild: vårat krossade, tejpade sovrumsfönster. En fågel eller ett skott i rutan? Vem vet..


Väldigt svårt att fota denna tröja utan att se ut som en bulle men den (från Le Pham & Co.) + strumpyxor var dagens outfit. Fortsatte min dag med lite animal crossing.


Sedan målade jag ett lager rosa englobe på min keramikskål som inte är skapad av en femåring utan av mig. Är mitt första försök med ringlingsteknik så den blev lite som den blev. Kursen jag skulle gått nu blev ju såklart inställd efter en lektion så har tagit hem lera så jag kan testa lite hemma fram tills att den dra igång igen.


Klockan sex blev det dags att korka upp ett av våra vin som levererats från Vinoteket tidigare i veckan. Har nog aldrig druckit ett så ljust vitt vin innan. Såg nästan ut som vatten men smakade mycket gott.Till det snacksade vi på parmesankex som vi klickat hem från Muji. Gott tillsammans med ost eller färskost.


Lagade sedan en enkel pasta med tomat- och fetaostsås från Tuvessonskans Käka grönt. Brukar laga något lite extra på helgerna för att det ska skilja sig från vardagarna lite men kände denna dag att det var skönt med något lätt.Hängde sedan i soffan resten av kvällen där vi drack öl och tittade på alldeles för många avsnitt av Terrace House: Opening New Doors. Både jag och Alexander har ju redan sett alla säsonger av Terrace House (som finns att se på Netflix) men såg aldrig denna säsongen tillsammans så känns ändå kul att se om och diskutera allt igen även om jag såg den tidigare i år.

Bara en lördag i en pandemi i ett liv.

Posted in All

2 thoughts on “28 november

  1. Vilket fint broderi! Såg ut som pärlor först men det är alltså ett stygn som ser ut så?

    1. hehe, tack! Ja, är “franska knutar”. Tyckte dom såg så fina ut så tänkte att jag får testa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *