Kina 7 januari

Här kommer ett sent sista inlägg från Hong Kong. Den 7:e januari närmare bestämt. Började dagen med en sovmorgon innan vi åkte över till Hong Kong Island för att äta steamed buns på ett ställe som hette Little Bao.

Stället var litet och fullt så vi köpte med oss maten och satte oss i en park i närheten.


Sedan gick vi runt i området och gick förbi bland annat Man Mo Temple där det luktade så mycket rökelse att det knappt gick att andas.




Stannade för att ta denna bild och vips så var alla andra borta, haha. Hittade dom som tur var på Top Shop efter en stund. Puuh.

Åkte sedan till Kowloon där vi köpte med oss Thaimat som vi bar upp till en utsiktsplats i området.



Denna utsikt <3








Satt där uppe till solen gick ner innan vi gick vidare för att kolla in Johannas lilla boende eftersom hon pluggade där då. Sedan vinkade vi hej då till henne innan vi andra åkte tillbaka till vårat hotell igen.

Kvällen slutade med att jag fick ligga på badrumsgolvet i några timmar på grund av lyckades bli matförgiftad. Tar därför lite emot att lägga upp matbilderna ovanför :)) Jag, Alexander, Astrid och Johan skulle flyga tillbaka till Shanghai dagen efter eftersom vi skulle flyga hem därifrån. Var bara att kravla mig upp svettig och vit i ansiktet morgonen efter och sätta mig i en taxi mot flygplatsen (medan jag satt och tittade ut genom taxifönstret och tänkte att jag låg och simmade i havet för att inte må illa, haha) och sedan låtsas må bra genom alla säkerhetskontroller. Lyckades sedan flyga tillbaka till Shangahi (medan de säger i högtalarna att man ska gå till karantän om man mår dåligt), åka taxi och sedan däcka i sängen på vårt (som tur var) helt nya och rena hotell. Dagen efter har jag skrivit i min anteckningsbok att vi åt på Element Fresh i ett köpcenter och vilade på hotellet vilket typ var det enda vi gjorde. Astrid och Johan skulle stanna en vecka till i Shanghai men för mig och Alexander var resan slut dagen efter då vi flög hem igen. Har nog aldrig varit så skönt att få komma hem och få sova i sin egen säng som då. Ändå bra jobbat med 3 av 6 som blev sjuka under resan och ett strömavbrott på hotellet som gjorde att vi fick byta mitt i natten dagen innan nyår. Men! Var ju himla fint också utöver allt det jobbiga. Får resfeber bara av att lägga upp dessa bilder. Hoppas att nästa resa inte är allt för långt bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *