Filmer

En av mina favoritsysslor är att gå på bio, vilket kanske inte är jätteöverraskande. På grund av att filmfestivalen var förra veckan och att det finns så mycket spännande att se på bio just nu så har jag sett en del bra de senaste veckorna. Här kommer några favoriter:


Manchester by the Sea
Den här skrev jag ju att jag såg med Jennifer på Göta för två veckor sedan. Handlar om Lee som tar tjänstledigt efter sin brors död och återvänder till sin hemstad Manchester-by-the-sea för att ta hand om sin brorson och påminns om sitt förflutna och tidigare liv. Går fortfarande på bio!


In This Corner of the World
Den här animefilmen var första filmen jag och Alexander såg på filmfestivalen. Handlar om Suzu som växer upp på en gård i närheten av Hiroshima. När hon fyller 19 gifter hon sig och flyttar hem till hans familj i en annan stad. Vi får följa Suzu ända från 1933 och fram tills bomben faller över Hiroshima 1945. Sorglig men fin och bra karaktärer!


20th Centrury Women
Denna filmen såg vi samma dag på filmfestivalen. Var försening på grund av att det var samtal inne i biosalongen innan så alla över 50 började stampa och klappa händer och skrika “Vi vill in! Vi vill in!” :)) Tillslut fick vi äntligen komma in och se filmen och det var ju tur för den var väldigt bra. Utspelar sig 1979 och handlar om Dorothea som är 50+ och bor i södra Californien med sin tonårsson Jamie och försöker med hjälp av Abbie (Greta Gerwig) och Julie (Elle Fanning) komma närmre sin son och lära honom allt de vet om livet. Har biopremiär 10 mars så gå och se!


The Levelling
Den här gick jag och såg själv en tidig morgon på filmfestivalen. Hope Dickson Leach som är regissören till filmen hade ett samtal med min filmvetenskapslärare dagen innan jag såg filmen vilket gjorde filmen ännu bättre skulle jag säga. Tycker om att höra bakgrundshistorier till hur filmer blev till. Filmen handlar om Clover (Ellie Kendrick) som återvänder till sin pappas bondgård efter att hennes bror dött. Hon försöker ta reda på vad som egentligen hänt och försöker bearbeta sin skuldkänslor över vad som hänt. Tycker om den här filmen väldigt mycket och så fint foto i en del scener. Lite klurigare att se den här då den antagligen inte kommer upp på de vanliga biograferna men finns säkert något sätt framöver.


Hidden Figures
SF delar ut gratisbiljetter till förhandsvisningar för Guldmedlemmar lite då och då och jag och Alexander lyckades hämta ut biljetter till Hidden Figures. Var och såg den med Lollo och Ida i måndags och tyckte den var så himla bra. Är baserat på verklig händelse och handlar om Kathrine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson som är tre kvinnor som jobbade för NASA på 60-talet och är hjärnorna bakom John Glenns uppskjutning uppskjutning i rymden. Är nominerad till flera Oscars och har premiär den 24 februari!

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published.