Sommar i september

Här har det inte hänt så mycket de senaste veckorna så nu kommer en liten sammanfattning av vad jag pysslat med. I alla fall det som fastnat på min mobil.

Började skolan igen för ungefär tre veckor sedan och läser nu filmteori på avancerad nivå. Bestämde mig nästan direkt att jag ska läsa en master i filmvetenskap istället för en magister som jag tänkt från början. Kom ju på att man kan ta ett halvår praktik och inkludera det i sin examen så blir nog att jag tar det nästa höst. Är lite sugen på att söka något utomlands men får se hur det blir. Har haft så mycket funderingar hit och dit om skola det senaste så vet inte alls hur allt slutar, men blir nog bra tillslut. Men förutom att plugga och ha lektion en dag i veckan (så himla skönt!) så har det sett ut lite såhär:

En fredag för två helger sedan bjöd jag med Alexander till Dubbel Dubbel för att fira lite extra att han fyllt 25. Köpte in lite steamed buns till förrätt och sedan åt vi dumplings och lite sidorätter. Allt var så himla gott så hade inte ens en tanke på att ta kort på maten så därför blev det bara en bild när allt var uppätet. Sedan gick vi hem och såg på något avsnitt av The X-files.

På söndagen samma vecka fyllde mormor 90 år! Så därför åkte vi ut till henne på Öckerö för att fira. Här är några bilder som jag hittade där hon är något yngre.

Lördagen efter, alltså förra helgen, var det dags för Middagsklubben och jag gick barbent eftersom sommaren aldrig vill ta slut.

Denna gången hade vi röstat fram Hello Monkey. Inte så konstigt eftersom 4 av 6 hade lagt sin röst på det.


Detta var min rätt. Steamed buns med tofu, koriander-gurka, såser och en mojito till det. Så himlans gott alltihop.

Så himla skönt att kunna sitta på uteserveringen i kortärmat i september.

Efter maten blev vi sugna på att spela minigolf så då gick vi upp mot Slottskogen där vi spelade en omgång som höll på till efter stängning och tills himlen blev mörk så man knappt såg vart bollen hamnade i slutet.

Dagen efter åkte jag med pappa en sväng ut till Hålanda där min farmor och farfar bor. Vi tog en promenad ut i skogen för att kolla om det fanns några kantareller kvar. Hittade inte så många men fick tillslut ihop en liten bunt i alla fall. På vägen hem köpte jag hem mer ingrediensder och lagade denna röra med kantarellerna jag plockat men med sallad utan selleri i och med ugnsrostad potatis till istället.

Och nu har vi kommit fram till denna veckan som mest har bestått av att plugga och läsa böcker. Har varit så seg under sommaren med att läsa för att man varit helt slut efter allt jobb men nu är jag så sugen på att läsa allt på en och samma gång. Denna veckan har jag läst klart Glaskupan av Sylvia Plath och Eld som är andra delen i Eneglsforstrilogin. Två böcker som jag tyckte himla mycket om.

Har ju också varit typ högsommar i Göteborg denna veckan så i onsdags slängde jag och Alexander fram grillen och grillade tillsammans med Astrid som kom förbi. Hade också en liten kräftskiva igår med familjen hemma hos min mormor på Öckerö (utan kräftor för mig). Har också orkat slänga i lite rosa färg i håret och fixat knapparna på min rosa manchesterklänning som jag köpte i London så nu känner jag mig som mig själv igen. Allt känns lite bättre när man har rosa hår.

Posted in All

0 thoughts on “Sommar i september

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *