Japan 13 juni

Lördagen den 13 juni åkte vi till Shibuyaområdet igen för att kolla i lite fler affärer och hänga lite mer i Tokuy Hands. Jag hade även kollat upp ett Purikuracenter som vi bestämde oss för att gå till. Visade sig vara väldigt svårt att hitta så vi gick runt hur länge som helst i området och letade. Frågade flera människor som alla gav olika vägbeskrivningar tills en kille tillslut gick med oss fram till dörren som vi hade gått förbi tidigare. Så himla svårt att veta vart ställen ligger när det ibland bara står med japanska tecken. Vi gick i alla fall upp några våningar tills vi hittade till stället som hette Purikura no Mecca. Vi förstod typ ingenting hur vi skulle göra så fick fråga om hjälp hela tiden för att det skulle bli rätt. Tog först bilder i en automat och sedan stod vi utanför och väntade på de skulle printas men hände ingenting. Efter ett tag började några fnittra åt oss i båset bredvid för tydligen skulle man gå in i båset bredvid och redigera bilderna så våra kort fanns uppe på skärmen där :)) Lyckades tillslut redigera bilderna och printa ut och här är resultatet:


Skrattar varje gång jag ser detta!

Sedan gick vi vidare till Harajuku som ligger i närheten och gick in i massa klädaffärer med fullt av sånna här kläder.
Eftersom vi kom fram till Harajuku rätt sent så hann vi inte gå på den största gatan eller besöka parken i området vilket var lite synd. Måste definitivt tillbaka hit och utforska Harajuku mer.

Hade planerat att åka till Golden Gai i Shinjuku på kvällen så vi köpte med oss lite öl till hotellet innan vi tog tunnelbanan dit.

Golden Gai är alltså ett trångt barområde i Shunjuku där varje liten bar bara har ett par fåtal platser att sitta på. Först hamnade vi på baren på bilden där vi satt och snackade med denna trevliga bartender. Sedan gick vi vidare till två stycken till, en skum bar där det mest hängde massa stammisgubbar och sedan till en bar där det mest spelades hiphop. När vi hade hängt där ett tag kände vi för at gå och sjunga karaoke så bartendern tipsade om ett ställe i närheten som tyvärr var fullt när vi kom dit.

Åkte därför tillbaka till Shibuya igen där vi gick in på första bästa ställe och sjöng ABBA och allt annat vi kunde komma på till sent på natten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *