Way Out West 2015


Förra helgen var det Way Out West här i Göteborg och vi började torsdagen med att bjuda in till förfest hemma hos oss. Tog sedan spårvagnen in mot Slottskogen.

Första bandet vi såg var Belle & Sebastian. Sedan såg vi även Future Islands, Beck och FKA Twigs.

Efter FKA Twigs skyndade vi oss vidare till bussarna som skulle ta oss över till klubbspelningarna på Bananpiren. Så himla mycket folk som skulle med så vi kom dit lite senare än vi ville men hann ändå se Courtney Barnett som planerat. Var så himla många klubbspelningar som jag ville se på torsdagen så missade Death Team och Kate Tempest till exempel men var ändå nöjd.

Dagen efter var jag och Alexander på området rätt tidigt så vi passade på att ta foton i fotoautomaten.

Och sedan se The Julie Ruin i ett stekande tält. Hoppade sedan några spelningar för att sätta oss utanför området och dricka öl och vin i skuggan. Såg sedan Little Jinder, Caribou och lite Lauryn Hill. Sedan var det dags för Florence & The Machine <3 Såg även pet Shop Boys innan vi tog bussen över till bananpiren igen där vi missade Urban Cone, stod i lång pizzakö och avslutade kvällen med Le1f tills ögonen gick ihop och vi tog båten hem.

Sista festivaldagen stod vi och åt halloumiburgare med våra ponchos på oss i ösregn och såg Amason, Patti Smith och sedan Alt-j som var himla bra. Stod sedan och fångade Doritos från Doritos-kanonen och lyssnade på Lorentz i bakgrunden. Såg sedan First Aid Kit innan vi tog bussen till Göteborgs filmstudios där vi skulle se Ratatat.
Stod i kö i ösregn i en och en halv timme innan vi äntligen kom in :))) Våra fötter var helt nedkylda men som tur var bandet lite sent och vi missade inget utan dansade tills fötterna var upptinade igen.

Så himla bra helg och så många konserter. Var nästan för mycket band man ville se detta året så blev väldigt hektiskt och även många band som man missade. Nästa år firar festivalen 10 år och då är det även mitt tionde besök!!! Kan inte tänka mig att jag varit där varje år sedan jag var 14?! Hade med mig min analoga kamera på festivalen så mer bilder kommer när jag framkallat den rullen och har även nyss tagit slut på rullen som jag fotade under förra årets festival, så de bilderna kommer också snart.

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *