Blue denim och decemberfilm


Försöker få mig själv till att skriva min tenta men sitter istället och nynnar med till den här videon som går på repeat. Älskar Alexa Chung och Gia Coppola har regisserat.
Har också suttit och kolla igenom filmerna som ska visas på Göteborgs filmfestival lite snabbt. Så pepp! Fast så himla svårt att välja vilka man ska lägga pengar på att se. Kostar ju 90 kr per film! Har tagit ut en lista på 24 filmer nu i alla fall men kommer väl få ta bort typ 20, buhu.

Här är förresten mina sedda filmer under december månad:

Under the Skin
Scarlett Johansson i huvudrollen som en utomjordisk kvinna som förför män i Skottland. En del scener är filmade med gömda kameror när Scarlett Johansson försöker få killar att åka med henne i bilen. Hade lite högre förhoppningar om den innan jag såg den och kände att den lämnade många frågetecken efter sig. Är baserad på en bok så ett tips kanske är att läsa den för att få reda ut vissa oklarheter.

The Imposter
Dokumentärfilm om en kille som utser sig vara en familjs försvunne son. Man blir så fängslad av sånna här dokumentärer som känns så overkliga. Hur kan det här ens hända att en okänd man säger att han är deras försvunne son och börjar leva med dom? Svårt att veta vem som ljuger och vem som talar sanning. Helt klart sevärd!

Pans Labyrint
Såg den här på någon spanskalektion för många år sedan men hade glömt av hur den var. Helt okej film när man inte ha något annat att kolla på. Utspelar sig i Spanien på 40-talet.

Catfish
Såg den här efter att jag sett på The Imposer. Även denna är en dokumentär om en vänskap online mellan skaparnas kompis och en familj. Också sevärd!

The Cove
Ännu en dokumentärfilm. Handlar om aktivister som försöker studera ett område i Japan där de brutalt mördar delfiner. Bra och viktig dokumentär.

The Hobbit 3
Sista delen i Hobbit-trilogin var ju ett måste att se. Har inte läst boken så kan inte uttala mig om vad som stämde överens med den men tyckte den i stort sett var bra. Lite för mycket action ibland. Tycker helt klart Sagan om ringen-trilogin är mycket bättre.

Snowpiercer
Kan någon förklara varför denna film fått så bra kritik? Eller har jag missat något? Var så himla dålig och kändes ofta som en dålig komedi och grät av skratt ibland för att vissa delar var så dåliga.


Girlhood
Såg en här på Hagabion med Jill. Tyckte om de första delarna i filmen och önskade att sista delen hade knutit ihop mer med den. Men bra och sevärd film och hotellscenen när de sjunger med till Rihanna är så bra!

Scrooged
Såg den här på julfilmsvisningen i skolan. Delvis lite rolig men i helhet rätt seg. 80-talsaktig julfilm med Bill Murray i huvudrollen.

Anastasia
Hade julmys hemma hos Astrid och Johan och såg den här, haha. Har inte sett den sen jag var liten så himla fint att se, Bra Disney-film!


Gremlins
Jag och Lollo var på ett musikquiz i Stockholm för några år sedan med 30+ män och var massa frågor om denna filmen som ingen av oss hade sett. Medan alla 30+ män hurrade och skrek ut när de skulle få mer poäng vann vi tröstpris för sämsta poäng (var egentligen ett par som hade lägre men de lämnade inte in). Har i alla fall sett den här filmen nu och tyckte ändå den hade sina stunder. Även denna julig 80-talsaktik men mycket bättre än Scrooged.

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *