A Road Trip to Germany

I våras köpte jag och Alexander en lilaskimrande begagnad Mazda så därför bestämde vi oss för att ta en road trip ner till Tyskland under semestern tillsammans med Astrid och Johan. Det var juli och värmebölja i Europa.

Första stoppet blev Köpenhamn! Vi tog en första öl på Mikkeller, åt smörrebröd nära Tivoli och sedan 7-rätters på Gorda. Jag och Alexander åt där i våras när vi var i Köpenhamn och vi kände att vi behövde gå tillbaka dit för det kan ha varit en av de bästa matupplevelserna vi haft. Kvällen avslutades med gin-groggar på en ginbar nära Kødbyen.Efter en natt i Köpenhamn tog vi oss ut på vägarna igen och hamnade några timmar senare i Hamburg. Där åt vi nudlar på Ume No Hana, spanade in hamnen, drack öl, gick runt och kollade i butiker och gick genom Elbtunneln.Vi besökte också Hamburgs konstmuseum och åt koreanskt på SEOUL 1988.Sedan ut på vägarna igen för två nätter i Berlin. Vi åt mexikanskt och gick till en Twin peaks-bar.
Berlin var så varmt att man knappt orkade vara utomhus. Vi tog en frukost på ett café och drack svalkande juice, höll oss till (för det mesta) svala butiker, drack vin och åt pasta på La Bolognina och avslutade vår sista dag i Berlin på takbaren Klunkerkranich.Efter bagel-frukost i Berlin tog vi bilen till Dessau för att hälsa på Louise! Vi gick först till Bauhaus-museet och mötte sedan upp henne vid Bauhaus-skolan, där hon pluggat ett år. Fick en rundvisning av skolan och hängde sedan hemma hos henne innan vi gick ut till en bar.


Efter en natt i Dessau var det dags att påbörja hemresan. Tog ett stopp i Schwerin för att se Schwerins slott och sedan stannade vi en natt i Lübeck innan vi åkte vidare till Sverige igen.Filmade såklart allt så här är allt igen fast på film!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *