Hösten

Händer inte så ofta att jag lägger upp mobilbilder här längre. Tar ofta med någon av mina “riktiga kameror” när jag väl gör något så blir inte så många bilder tagna med mobilen. Men vid några enstaka tillfällen denna hösten har jag knäppt av en bild eller två och tänkte därför pynta denna bloggen med något relativt nytt och inte bara massa tillbakablickar från sommaren. Då denna plats fungerar lite som en minnesdagbok för mig är det kul att ha någonting att kolla tillbaka på och faktiskt känna att jag skrev i nuet (eller nästan i alla fall). Så här kommer lite höst!

En dag i mitten på september bjöd mamma med mig till Hagabadet drottningtorget för spa. Vi hängde i varma pooler och gjorde fotbad. Lite mindre än det vanliga Hagabadet och gick dit rätt tidigt på en vardag så var lite folk vilket var skönt.

En annan dag i september gick jag med Louise och Amanda på textilutställning vid Konstepidemin.

Finast var detta konstverk av Ellen Dynebrink. Fick mig att tänka tillbaka till vårat hus på 90-talet. Kan minnas att dessa rosa och gröna toner fanns med där.

Slutet på september och jag och Alexander cyklade in till stan för några ärenden. (Min nya cykel är nog det bästa och mest använda köpet detta året för övrigt). Stannade till vid Botaniska på vägen hem för att se alla färgglada blommor som guppade runt bland Koi-fiskarna.

Samma dag fast hemma. Hade sminkat mig med glitter och klätt på mig riktiga kläder för en gång skull.

Sedan blev det oktober och jag håller just nu på att läsa denna bok av Lauren Elkin. Gillar den mycket.

Trots att jag spenderat mycket tid hemma detta året på grund av pandemin + arbetslös så har jag läst färre böcker än vanligt. 11 enligt goodreads (bli vän med mig där). Även om jag älskar att göra listor för allt (böcker jag läst, filmer jag sett osv) så kan det också ibland kännas stressigt när man ser att man inte uppnår något som man vill uppnå. Men något jag försökt intala mig själv under de senaste månaderna är att man inte kan eller måste göra allt bara för att man har tid. Min tid har dessutom också gått åt till andra små projekt som exempelvis att fortsätta bygga upp min ö (Tsukishima) på Animal Crossing och att börja beta av min watchlist på Letterboxd (bli även vän med mig där). Har blivit så trött på att ständigt scrolla genom Netflix och HBO efter något att kolla på när mycket av det jag egentligen vill se inte finns där. Därför har jag börjat beta av några årtionden från min lista och börjat med äldst först. Än så länge har jag sett alla filmer från 20-talet och 30-talet och ska precis börja med 40-talet.

Nästa vecka börjar jag även en keramikkurs här i Göteborg. Var lite osäker på om den ens skulle bli av på grund av de nya restriktionerna men de har planerat om och gjort så att hälften kör varannan gång på plats och varannan gång hemifrån online så får se hur det går. Känns i alla fall kul att ha något att se fram emot under hösten och vintern när allt annat är inställt och man mest bör sitta hemma. Känns mest svindlande att tänka på hur länge allt kommer hålla på. Man hade ju ändå en förhoppning i våras att det skulle bli lite bättre fram till 2021 men nu sitter man mest och hoppas att 2022 blir någorlunda bra. Packade ner min bröllopsklänning i ett fodral idag som ska få hänga hos mina föräldrar fram tills bröllopet. Är väl 90% chans att det inte blir av 2021 som vi bokat in utan 2022 istället. Man får hålla ut.

Posted in All

1 thought on “Hösten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *