Stockholm

Denna sommaren har det blivit två turer upp till Stockholm. Vi börjar med den första. Tog ledigt från jobbet och åkte ett tidigt tåg måndagen den 10:e juni. Checkade in på hotellet och sedan gick Alexander till Norra Latin för att hålla en presentation för massa kriminologer medan jag tog en promenad runt i stan för att kolla i affärer och äta avocadotoast på Greasy Spoon.


Därefter tog jag tunnelbanan tillbaka till hotellet för att hänga på deras spa på taket (tillsammans med alla par som gick runt och drack bubbel). Det var en av de där första varma sommardagarna så njöt (även om det kanske inte syns på bilden) av att känna 25 graders värme mot min hud och simmar runt i en varm pool.

När Alexander var klar på konferensen åkte vi till Ai Ramen på söder för att fira med ramen.




Och därefter drinkar på Bananas.



Och ännu mer drinkar på Nytorget 6. Gick in i semestermood.


När Alexander hängde på konferensen dagen efter åkte jag till Skeppsholmen för att gå ArkDes utställning “Framtiden börjar här” som handlar om design, teknik, människan och framtiden. Älskade denna utställningen!





Känns som om vi lever i en sci-fi värld när man ser saker som detta kitet som används för att frysa ner människor.

Kollade även runt lite i Moderna Museets samlingar som exempelvis dessa skisser av Hilma af Klint.


Efter en liten fika på museet mötte jag upp Alexander igen för vin på Vina.

Hängde på uteserveringen och spanade på förbipasserande. Gick sedan vidare för att äta på Shanti Gossip (som jag alltid tycks göra när jag är i Stockholm) och avslutade kvällen med en öl på Snotty.

På onsdagen skulle vi ta tåget hem igen men eftersom vi hade bokat ett sent tåg så hann vi med att kolla runt i butiker och äta dumplings på 58 Dim Sum. Slut på Stockholmsresa nummer 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *