2017/2018

Har tänkt göra någon form av sammanfattning av 2017 ända sedan det blev nytt år men som vanligt flyger januari förbi utan att man hinner med. Så svårt också att minnas hur året såg ut. Vad gjorde jag ens? Kanske mest beror på att jag spenderade så mycket tid med att plugga och skriva uppsats att det är just det som jag minns mest från förra året. Men när jag går tillbaka och kollar igenom bloggen inser jag ju att året också var så mycket annat än det.
Firade in det nya året i Shanghai tillsammans med Alexander, Astrid, Johanna, Johan och David. Besökde Yuyuan Garden, åt massa god mat, sjöng karaoke och spenderade några dagar i Hong Kong där jag avslutade sista dagen med en matförgiftning…

Hann med en del biobesök och filmer under året. Spenderade en hel dag för några veckor sedan med att skriva in alla filmer jag sett från 2015-2017 på appen Letterboxed. Enligt denna app såg jag totalt 94 filmer förra året vilket var 3 mer än 2016, woho. På bio blev det bland annat The Handmaiden, Dunkirk och The Beguiled.


Middagsklubbande blev det också. Detta året blev det Hagabion, Steamy Pho, Silvis (favorit i repris), Ottomania och brunch edition på Hängmattan.


Spenderade även pengar på konserter av exempelvis Little Jinder, Håkan Hellström, ShitKid, Hurula, Henrik Berggren, First Aid Kit, Jens Lekman x3, Säkert!, Vasas Flora & Fauna, Lorentz och såg bland annat Frank Ocean och Angel Olsen på Way Out West.


Hade påskmiddag hemma hos mig och Alexander och firade födelsedagar. Här fyller Martina år!


Våren med körsbärsblommor och Prideparad i värmen. Skrev och skrev på min masteruppsats i filmvetenskap.Åkte till Stockholm med Johanna och Astrid där jag medverkade i ett panelsamtal om Star Wars och Feminism, åt god mat, hängde på Trädgården och gick på Moderna museet.Jobbade som vanligt på Volvo under sommaren men tillbringade flera eftermiddagar vid klipporna på Smitten. Tänk att det kan vara sånt här väder!! Läste också en del böcker under 2017. Tog mig igenom 30 stycken vilket är mer än dubbelt så många som året innan. Mina favoriter var nog The Handmaid’s Tale som läsbok och We Have Always Lived in the Castle som ljudbok. Här kan man se hela listan på böckerna jag läste och lyssnade på.


Tog även bilen till Skaftö med Alexander, Johanna, Astrid och Johan där vi tältade, grillade, läste och badade. Mer såna här turer under 2018 tack!


Spenderade också eftermiddagar efter jobbet med bland annat en tur till Porto Libre.


Avslutade sommaren med det årliga besöket på Way Out West. Två dagar sol och en dag regn. Men vad vore Way Out West utan regnet? hehe. Detta året hoppas jag på Arctic Monkeys och St Vincent, ja tack!


Under hösten pluggade jag tillsammans med masterstudenterna i genusvetenskap under en hel termin. Mycket plugg och mycket fest. Så glad att jag valde att läsa dessa kurser och träffa dessa människor.


Den 4:e oktober fyllde jag 25 år vilket firades med förmiddagsbio och middag med familjen på kvällen. Firade sedan mig och Johan (som också fyllde 25) på Puta Madre tillsammans med det här gänget.


Efter att alla inlämningar var inskickade, postsorteringsjobbet var avslutad, julen firad så avslutades 2017 på ett berg i Gamlestaden efter dumplingsätande och lyckokaksöppnande.

Kändes så konstigt att fira in 2018. Har alltid tyckt om att ha saker planerade och veta på ett ungefär hur det nya året kommer att se ut, men början av det här året har mest känts förvirrande och omtumlande. Varit så stressad över att hitta något jobb då jag inte kan ta med CSN-lån och fick helt plötsligt ett jobberbjudande på mitt sommarjobb som sträcker sig från och med nu i januari och fram till slutet av juni vilket jag kände att jag inte kunde tacka nej till, trots att jag längtar efter att jobba med något som mer är i riktning med det jag pluggat. Kursen i östasiatisk populärfilm som jag tänkt läsa den här terminen blev inställd (för andra året i rad) så har paniksökt kurser fram och tillbaka och vet fortfarande inte exakt vilka kurser jag ska gå den här terminen. Känns ibland som om jag håller andan och väntar på att få andas ut, få en struktur på vardagen. Just nu försöker jag mest vänja mig vid att gå upp 5 på morgonen, maila kursansvariga hit och dit och planera in roliga saker i vardagen för att väga upp mot allt annat.

Ska försöka ge 2018 en chans. Om den innehåller intressanta kurser, vänner, konserter, massa läsande och filmtittande, varma dagar på Smitten, kanske någon resa, kanske något nytt jobb, kanske lite fest och Japanplanerande så ska väl detta året inte bli alltför dåligt. Inte så mycket begärt väl?

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *