Japan 23 juni

Den 23 juni var våran sista dag i Hiroshima innan vi skulle åka vidare till Kyoto som var vårat sista resmål. Denna dagen var lika varm som de tidigare och vi började dagen med att leta efter någonstans att äta frukost. Vi gick runt och svettades hur länge som helst innan vi såg skymten av en Subway och bestämde oss för att slå till. Eftersom vi var så hungriga så skulle vi beställa var sin stor macka men självklart så säljer de bara halva mackor i Japan. Så hon som skulle göra mackorna såg chockat på mig när hon höll upp två stycken halvor och typ “you want TWO?!”. Efter vårat frukostäventyr på Subway gick vi vidare till Hiroshima Peace Memorial Park.

Här är A-bomb Dome som är en av de få byggnaderna som var kvar efter att bomben släpptes.
Jag och Alexander satt på en bänk i skuggan ett tag och vilade oss och under tiden gick det förbi små grupper med barn. Men istället för att lyssna på vad deras lärare berättade om byggnaden stod de och stirrade på oss och mitt hår.Efter att vi gått runt i parken och lyssnat på barn som sjungit fredssånger gick vi mot Peace Memorial Museum.

Var så overkligt och hemskt att se allt inne på museet och det kändes lika overkligt att gå ut från museet och gå runt i samma stad som en gång varit helt förstörd.

Efter att vi gått runt lite mer i parken gick vi tillbaka till vårat hotell och hämtade ut våra väskor. Sedan tog vi spårvagnen för sista gången mot Hiroshimas station där vi tog tåget mot Kyoto.

När vi tagit en taxi till vårat hotell och lämnat av våra väskor gick vi direkt ut för att leta mat. Hittade denna lilla pastarestaurangen runt hörnet där vi åt upp maten på några sekunder kändes det som.


Efter att ha beundrat hur fina Japans gator är nattetid gick vi tillbaka till vårat hotell igen för att vila upp oss inför kommande dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *