Japan 22 juni

Den 22 juni var vi fortfarande i Hiroshima men skulle ta en dagstur till ön Miyajima. Vi tog en spårvagn och sedan en färja över. På ön finns det hur mycket rådjur som helst som går runt lösa.

Träffade på en som ville äta kläder.


På ön finns även den här, Itsukushima Shrine.Var självklart tvungna att ta lite turistiga bilder.


Sedan gick vi runt bland fina, röda tempel.
Efter en stund bestämde vi oss för att ta en promenad upp genom en skog som skulle leda oss till en park.Vilket tog på krafterna.Vi visste inte riktigt om vi kommit rätt för skulle vara masa rådjur där också men vi såg inte skymten av några. Istället såg vi massa önskningar i träden.
och stora fiskar i en damm.
När vi vilat oss lite i parken (om det nu var den parken?) så gick vi ner en annan väg längst små stigar.
Såg även den här fem våningar höga pagoden.


Här tog massa människor gruppfoton med rådjur.


Sedan gick vi runt bland små butiker där vi smakade på olika sojor och köpte souvenirer. När vi blev hungriga gick vi in på en liten restaurang där vi åt curry och ris och drack var sin öl.

Hittade sedan den här och var tvungen att ta kort med den :))
Hälsade på lite fler rådjur.

Vi hade planerat att gå till en strand som fanns på ön och svalka oss lite. Även om det var rätt molnigt så gick man runt och svettades hela dagen ändå. Vi gick längst med vägar bland hus och träd där rådjuren tittade fram bakom buskarna när vi gick förbi. Vägen var längre än vi trodde så efter att ha gått hur länge som helst och sett långt framför oss att man var tvungen att gå genom vad som såg ut som en tunnel bestämde vi oss för att gå tillbaka. Hade glömt att kolla när färjorna gick tillbaka, men som tur var gick de ett tag till och vi kunde åka tillbaka till Hiroshima igen utan att behöva sova med rådjuren.
Japans öar är nog något av det finaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *