2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Reste till Japan, Skrev en kandidatuppsats, hade praktik på Göteborg Film Festival. Tatuerade mig!


Vilka länder besökte du?
Japan och Teneriffa.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015?
Alla låtar med Courtney Barnett och Alt-J som jag lyssnade på under hela sommaren i väntan på way out west.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag och Alexander fick våran lägenhet i Flatås. Så himla nöjd över den! Sedan var jag så väldigt glad när vi besökte kaninön utanför Hiroshima. Bästa ön jag varit på.

Och ledsen?
Att så många varit sjuka och mått dåligt. Allt hemskt som händer i världen och människor som inte visar någon medmänsklighet.

Vilket datum från 2015 kommer du alltid att komma ihåg?
Min födelsedag den 4:e oktober för att både jag och Alexander mådde så himla dåligt.

Bästa serien?
Inte bästa från 2015 men som jag tittat på under året är helt klart X-files. Har ännu inte sett klart alla säsonger inför den nya som kommer i januari. Vill ändå inte att det ska ta slut så drar ut lite på det lite. Sedan har jag även kollat mycket på Sailor Moon, Misfits, Parks and Recreation och de nya säsongerna av Game of thrones, Orange is The New Black och Girls. Har även sett klart Breaking Bad.

Bästa boken du läste i år?
Detta året har jag tagit mig igenom 10 böcker. Jag läser alldeles för lite så ska försöka ändra på det 2016. Blir bara inte så mycket läsande när man har så mycket kursböcker som man måste läsa också. Då blir det mer att man ser på någon serie eller film istället.
De här böcker har jag i alla fall läst detta året:
– 1Q84 (Tredje boken) – Haruki Murakami
– Cirkeln (ljudbok) – Mats Strandberg och Sara Begman
– Kunskapens frukt – Liv Strömquist
– Vild – Cheryl Strayed
– Egenmäktigt förfarande: en roman om kärlek – Lena Andersson
– Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K. Rowling
– Harry Potter and the Chamber of Secrets – J.K. Rowling
– Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling
– Harry Potter and the Goblet of Fire – J.K. Rowling
– Efter mörkrets inbrott – Haruki Murakami
Har alltså blivit en del Harry Potter som jag läst så många gånger innan och eftersom de är mina favoritböcker så toppar de dom andra, men bästa nya boken var sista delen av 1Q84-serien. Än så länge min Murakami-favorit.


Bästa köpet?

Mitt Samyang-objektiv och min och Alexanders säng. Så himla skön!

Vad önskar du att du gjort mer?
Orkat göra mer saker. Känns som om jag varit så himla trött och lat det här året.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte stressat över allt så mycket.

Vilka festivaler besökte du?
Bara way out west det här året. Nästa år hoppas jag på någon liten och mysig tältfestival.

Årets bästa låtar?
The Vaccines – Handsome
Courtney Barnett – Pedestrian at Best
Rihanna – Bitch Better Have My money
Jonas Lundqvist – Vissa nätter
Laura Marling – False Hope


Bästa matupplevelsen?

De veganska pizzorna som jag och Alexander åt i Kyoto på en vegansk restaurang som passande nog låg väldigt nära vårat hotell. De var så goda att vi åt dom två dagar i rad. Fanns tre olika och alla tre var så så goda. Drömmer fortfarande om dom ibland och måste gå dit igen nästa gång jag är i Kyoto.

Något du önskade dig och fick?
Min praktikplats på Göteborg Film Festival. Så glad över att jag lyckades få den platsen. Och biljetter till Harry Potter and The Cursed Child i London nästa sommar. Längtar!!


Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Var så bakis att jag fick åka hem från middagen med min familj och spy i rabatten :)) Men dagen innan var lite festligare med lite för lång förfest hemma hos oss med massa vänner och en snabbvisit på Jazzhuset. Har fortfarande lite ångest över att jag inte har en enda bild från denna dag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag inte hade varit så himla sjuk nu under hela julen. Har i alla fall lyckats få bort min feber nu till nyår. Tror jag…


Vad spenderade du mest pengar på?

Resan till Japan och saker till lägenheten.

Vad är du mest stolt över?
Att jag klarade min kandidatuppsats i Filmvetenskap och fick VG.

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer fest och mindre stress. Gärna ett jobb till hösten också vore fint.

Högsta önskan just nu?
Att 2016 blir ett superdupermegabra år!

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *