Japan 17 juni

Den 16 juni har jag inga bilder från utan vi åkte mest hela dagen och hängde på vårat hotell en bit ifrån Mount Fuji. Skrev såhär om det när vi var där: “Dagen efter tog vi tåget mot Fujiyoshida till ett hotell nära Mount Fuji (som vi knappt såg på grund av alla moln) ute i en skog. Kändes som om vi var mitt ute i ingenstans med bara ett jättestort hotell med massa tillhörande aktiviteter som inte ens hade något vegetariskt att äta. Bokade då två platser på hotellets buss till en av tågstationerna i närheten och de på hotellet letade upp en restaurang som hade vegetarisk mat och sedan gick även busschauffören med oss in i restaurangen som mer var som ett snabbmatställe med pizza och pasta och förklarade att vi var vegetarianer och sa åt de på restaurangen att beställa en taxi tillbaka till hotellet när vi var klara, haha!

Dagen efter, den 17 juni, lämnade vi vårat stora hotell och tog tåget några hållplatser till Fujiyoshida där vi skulle gå upp till Chureito Pagoda för att försöka få en skymt av Mount Fuji.
Framme vid den lilla tågstationen.Vi följde skyltarna som ledde oss förbi risfält och små hus.

Sedan gick vi upp för hur många trappor som helst.Det var så himla varmt så var helt utslagna när vi kommit upp så fick sitta och fläkta oss och halsa vatten en stund på en bänk.
Var så molnigt att man inte såg en skymt av Mount Fuji :))
Gjorde det bästa av situationen och posade framför Shrinen istället.
Och kollade på fin utsikt.
Såg tyvärr inga apor 🙁

När vi var nöjda gick vi ned för alla trappor igen och benen kändes som spaghetti.

När vi var tillbaka utslagna vid stationen igen beställde vi var sin apelsinjuice som vi slurkade direkt.
Alexander beställde en till direkt efter.
Sedan var det dags att ta ett annat tåg som skulle ta oss vidare.
Ett med jättefina säten.
Sedan bytte vi till ett snabbare tåg som skulle ta oss till Osaka.


Några timmar senare var vi framme och letade up vårat hotell. Var hungriga så gick tvärs över gatan där vi hittade en liten pub en trappa upp som vi satte oss i och drack en öl och åt mat.

Var ett jazzband som spelade som vi satt och lyssnade på. När de slutat gick vi tillbaka till hotellet igen där vi ännu en gång var utslagna efter allt promenerande och åkande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *