Japan 15 juni

Var ett tag sedan jag gjorde ett Japaninlägg nu. Har dragit mig från att redigera bilderna från denna dagen för att det var så extrem många, men nu är de äntligen klara. Den 15 juni sa vi hej då till Tokyo *snyft* och tog tåget mot ett ställe som heter Izu-Kogen. Ligger vid kusten nedanför Tokyo och tog oss ungefär två timmar att komma dit. Tycker tåg är ett av de bättre sätten att färdas på och fanns hela tiden nya områden att se genom tågfönstren.


Efter ett tag försvann Tokyos höghus och istället såg vi mänger av skog och kullar utanför.

När vi kommit fram vid stationen tog vi en promenad till vårat Ryokan som vi skulle sova på under natten. Nu såhär i efterhand var det rätt optimistiskt av oss att endast boka en natt eftersom vi inte hann se så mycket av just Izu-Kogen som vi ville. Dessutom gick solen ner väldigt tidigt vilket gjorde att man inte alltid hann med så mycket innan det blev mörkt. Vi hittade i alla fall vårat Ryokan och möttes av en trevlig familj som ägde det. Var lite svårt att förstå hur man skulle bete sig där då vi aldrig sovit på ett sådant ställe innan. Vi skulle tydligen ta av oss skorna och använda husets tofflor som vi inte visste utan klampade in med våra skor i entrén. Fick också några sorts dräkter som man skulle använda och råkade ta en i barnstorlek vilket de skrattade åt. När vi hade lagt in alla våra saker i rummet och fått en rundtur i huset så gick vi tillbaka till stationen och tog ett tåg och en buss ut till Shirahama Beach som var den största anledningen till att vi åkte hit. Möttes av denna synen när vi hoppade av bussen:

Tog av oss skorna och gick i den mjuka sanden.
Tänkte egentligen bada men för första gången var vindarna lite kyliga och vattnet isande om fötterna så vi satt i solen på stranden istället och tog mänger med bilder.


Sedan började vi bli hungriga och solen började gå ner så vi gick upp mot vägen för att kolla om det fanns något att äta i närheten. Brukar vara rätt mycket folk här från juli och framåt som badar och surfar men vi var där lite innan badsäsongen så var rätt få människor där då.


Som tur var hittade vi ett ställe som sålde surfingprylar och pizza där vi blev deras enda kunder. Tog var sin pizza och öl och såg solen gå ner utanför fönstret.


Väntade sedan på bussen tillbaka.


Sedan kom vi tillbaka till vårat Ryokan och somnade rätt tidigt eftersom vi skulle åka vidare med tåget till ett nytt ställe dagen efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *