Japan 10 juni


Tisdagen den 10:e juni hade vi bokat biljetter till Ghibli museet i Mitaka. Hoppade på denna fina buss som tog oss dit.

Hela stället var som ett dolt sagoland med massvis av grönt och fina byggnader.


Man fick inte ta kort inne i själva museet utan bara i trädgården utanför men kan verkligen rekommendera er att åka dit om ni gillar Ghibli-filmerna. Hade hört innan att det inte var jättestort där inne men tyckte ändå det var rätt mycket att se. Fanns massa små gångar inne på museet att krypa igenom och utforska.


På taket fanns den här stora statyn som vi och alla andra besökare stod i kö för att ta kort på.

och även djungelliknande gångstråk att gå igenom.


Sedan kurrade det till i magen så vi gick för att äta.

Fanns dock inget vegetariskt vad jag fatta det som så jag fick snällt sippa på en äppeljuice.

*drömmer om mat*

Sedan vinkade vi hej då till detta fina drömställe. Hade lätt kunnat bo i ett sådant här hus, hehe.

Vi hade innan kollat upp en vegansk restaurang som heter Point som vi ville testa i en annan del av Tokyo. När vi kom dit satt en skylt på dörren att de inte öppnade förrän 18:00 och klockan var då bara 16:30. Eftersom vi hade åkt en bit för att komma dit och då det var svårt att hitta något annat vegetarisk i närheten bestämde vi oss för att vänta. Gick och köpte lite frukt och chips och hittade en fin park som vi gick igenom.<

Hittade även en trappa upp till en utsiktsplats som vi gick upp till.

Trötta och hungriga.


Sedan blev klockan äntligen 18:00 och vi hängde på låset, hehe. Var ett jättelitet stället som ägdes av en snäll kille. Fanns inget engelsk meny så han satt och försökte översätta för oss. Var typ rätter som man delade så beställde in något stekt ris, någon vegansk biff, stekta grönsaker och två stora öl. Riset smakade typ rengöringsmedel men biffen var så himla god så vi var nöjda ändå.


Tog sedan tunnelbanan tillbaka till hotellet och så var den dagen i Tokyo slut.

0 thoughts on “Japan 10 juni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *