Trycksaker till vårt bröllop

En sak som var väldigt roligt att planera och göra (men även väldigt tidskrävande) var att fixa alla trycksaker till bröllopet. Vi bestämde att rött och rosa skulle vara det genomgående temat. När vi skulle göra våra Save the Date-kort hjälpte våran vän Magnus till med att skissa upp lite förslag på hur det kunde se ut och han hjälpte oss även att fixa våra fina loggor (mitt rosa hår och Alexanders glasögon) som även fick hänga med på de riktiga inbjudningskorten sen och även i vårat bröllopshäfte. Hängde väldigt mycket på Pinterest för inspiration och köpte ett gäng typsnitt som också fick hänga med på samtliga trycksaker. Vi är ju inga grafiska designers men blev ändå nöjd med vad vi lyckades knåpa ihop.

save the date-kortenInbjudningskorten valde vi att dela upp i tre och höll dom samman med ett runt gem. Ett huvudkort med en tidsplan på baksidan, ett kort med detaljer och ett O.S.A.-kort. Våran vän Johan som jobbar på tryckeri hjälpte oss med att printa alla korten (två gånger eftersom vi hann skicka ut både save the date-kort och inbjudningskort till 2020) och även runda klistermärken som vi satte på kuverten. En sak som jag dock blev nöjdare med denna gången var att vi köpte på oss massa Hilma af Klint-frimärken som såldes 2020 och som vi använde till save the date-korten, inbjudningskorten och även tackkorten. Älskar dom!

inbjudningskorten

Något som jag varit så himla pepp på ändå sedan vi bestämde att vi skulle gifta oss var att få fixa ett bröllopshäfte som skulle ligga på borden. Eftersom allt var så ovisst om vi ens skulle kunna ha bröllopet detta året blev det dock en sådan sak som sköts upp och jag satt därför och letade fram bilder och funderade ut vad det skulle innehålla i sista minut. Min idé var i alla fall att det skulle kännas som ett zine med lite ihoppusslade saker, lite text och mycket bilder. Gjorde exempelvis ett kollage till både mig och Alexander, en DJ-skylt (som vi även tryckte upp i stort format och hade vid “DJ-båset” på scenen), våra föräldrars bröllopsbilder och en liten text som de själva fått skriva om sina egna bröllop, bilder på nästan alla gäster och namn m.m.

bröllopshäftet
1 thought on “Trycksaker till vårt bröllop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *