Film Philosophy och Hönö

Denna veckan har jag varit ledig från jobbet för att kunna vara med och hjälpa till med Film Philosophy som är en årlig filmvetenskaplig konferens. Vanligtvis brukar den hålla till i England men detta året hölls den i Göteborg och anordnades av min filmvetenskapslärare. Har därför hjälpt till med registrering, seminarier och bland annat väglett 100 förvirrade personer nerför Aschebergsgatan. Har också haft mycket tid till att lyssna på seminarierna som hölls av filmvetare från olika delar av världen. Till min lärares förtjänst var det stort fokus på feminism och var även många seminarier kring posthumanism och artificiell intelligens vilket jag själv ofta fokuserat på under mina egna studier. Efter en dag av fixande och tre heldagar av konferens var jag dock helt slut och behövde en dag vid havet. Jag och Alexander tog därför den nya båten från Stenpiren ut till Hönö i fredags där vi först tog en glass på glasscafét för att sedan ta en promenad till Hästens badplats.

Brukar mestadels åka och bada vid Smitten där det brukar vara helt fullknökat på klipporna så var en fröjd att nästan vara de enda personerna på hela badplatsen.

Spenderade några timmar här med att läsa till ljudet av skvalpande hav på min mycket semestriga badmadrass.


Tog sedan en promenad förbi enorma villor tills vi kom tillbaka till hamnen där vi drack öl och åt hamburgare på Franses.

Tog sedan sista båten hem vid kvart i åtta. Känner redan nu att jag vill ha en repris på detta i sommar.

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *