Helgen v.48 och novemberfilm

“Snart har helgen vecka 48 tagit slut.”
I onsdags var det inlämning av B-uppsatsen så i torsdags firade en tapper skara (jag och tre till) i skolan med en Bergmanfilm och en sväng till andra lång. Sedan på fredagen kom Alexander hit och vi bestämde oss för att åka hem till mamma och pappa och laga middag och se på På spåret. Fredagarna är räddade, haha! I lördags fortsatte vi sedan med att se klart på alla Harry Potter-filmer som vi börjat med några helger tidigare.

I och med att det är sista november idag så tänkte jag sammanställa alla filmer jag sett under november måndag så som jag gjorde förra månaden. Har dock inte sett så jättemånga utöver Harry Potter-filmerna eller sånna som jag antar att inte många redan sett men här är i alla fall alla filmer jag sett under november månad:


Kick-Ass

Skrev som sagt min B-uppsats om Hit-Girl så har sett på den här filmen och vissa scener flera gånger under månaden. Har även sett den här filmen ett antal gånger innan och älskar verkligen karaktären Hit-Girl. Hon gör filmen värt att se! Så om ni inte sett den borde ni verkligen göra det.

Kick-Ass 2
Såg den här på bio när den släpptes men tycker inte alls att den är lika bra som första filmen. Såg om den för att se om jag skulle ta med något till min uppsats. Så ni missar inte jättemycket om ni inte ser den här filmen efter första. Hit-Girl är även med i denna men den fokuserar mer på hennes roll som ung tjej än att vara superhjälte.


Harry Potter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8

Hade som sagt Harry Potter-maraton denna månaden och såg på alla åtta filmerna. Har sett dom så himla många gånger innan och mår lika bra varje gång jag gör det. Älskar Harry Potter så mycket! Har inte mycket mer att skriva om dom då jag antar att de flesta sett dom redan eller vet vilka det är.

Forbidden Planet
Hade rymdtema på en filmvisning i skolan och det blev tillslut denna film från 1956. Blir så komiskt att se rymdfilmer från så tidigt då effekterna och monstrerna mest blir roliga att se på än skrämmande. Tyckte inte att denna film var så mycket mer än rolig att se på effekterna. Som vanligt finns det endast en tjej med som endast är ett objekt för männen…


Cloud Atlas

Tog ett tag innan jag fattade att alla skådespelare hade flera olika roller i filmen och en del uppfattade jag inte ens när jag såg den utan visades sen under eftertexterna, haha. Måste nog se om för att hitta alla. Är i alla fall en film med sex olika historier. Historierna utspelar sig under olika tidsperioder där alla karaktärer har olika livsöden i varje period. Helt okej film där vissa historier i filmen var mer intressanta än andra.

Hunger Games Mockingjay 1
Tredje filmen i Hunger Games-serien som jag såg på bio. Tyckte om den här filmen och också de två tidigare men ångrar lite att jag inte läst böckerna innan. I alla fall sevärd film om ni gillar de andra filmerna i serien!

The Terminal
Hade ingen annan film att kolla på i fredags så fick bli The Terminal som jag faktiskt inte sett innan. Helt okej en fredagskväll men lite väl förutsägbar och klyschig. Handlar i alla fall om Viktor Navorski (Tom Hanks) som blir bosatt på en flygplats i New York då han varken får åka tillbaka till sitt hemland eller får besöka USA.

Persona
Hade som sagt Bergmantema på torsdagens filmvisning i skolan och då blev det Persona. Är inget stort Bergmanfan och kändes inte som denna film ändrade på det så mycket heller. Tyckte dock fotot i filmen var rätt intressant, vilket alltid är något.

Posted in All

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *