Göteborg – Stockholm

Igår började min resa mot huvudstaden. Vid två fick jag skjuts in till Göteborg och bestämde mig för att köpa en sub. När jag köpt min macka tänkte jag sätta mig en stol vid långbordet längst in. Några platser bort sitter en tjej på tjugo år och på bordet bredvid satt det en dam. När jag börjar gå mot bordet sprutar tanten ner tjugoåringen med en konstig parfym och börjar spruta ner hela rummet i konstiga rörelser och när jag tittar på hennes bord ligger det ingen macka utan massa konstiga parfymflaskor, rökelser och pulver. Jag fortsätter gå mot bordet och då kommer damen fram och tittar på mig och nästan skriker “Dirtyyyy!” åt mig och börjar sedan rensa bort papperna som ligger på bordet där jag ska sitta. Jag sprang där ifrån med mina resväskor och jag tror hon började spruta sin läskiga bruna parfym efter mig eftersom jag kände att jag stank av den hela dagen.
Tåget skulle gå vid fyra men eftersom det var kaos på centralen men urspårning, snökaos och förseningar stod det tillslut att det skulle gå vid sex istället så jag kommer inte på något annat än att vänta. Kvart över fyra ändras tiden helt plötsligt till tjugo över fyra och jag och andra springer till plattformen där inget tåg befinner sig. Efter massa tidsändringar och spårbyten sätter jag mig äntligen på tåget kvart i fem och efter en timme början den rulla ut. Väl i Laxå säger de att vi står i kö mot Hallsberg där det är mest kaotiskt och får stå stilla i flera timmar och när vi väl kommit in i Hallsberg får vi stå där ända till fem på morgonen. Kändes kul att veta att man bara kommit halvvägs efter ungefär elva timmar. Klockan kvart i åtta rullar vi i alla fall äntligen in på stockholms central. Egentligen skulle jag vara framme vid nio kvällen innan.
Idag har vi mest tagit det lugnt, handlat och lagat mat. Får hoppas att snön hinner försvinna lite till mars så jag kommer hem också. Femton timmar tåg orkar jag inte igen.

Posted in All

0 thoughts on “Göteborg – Stockholm

  1. Kan inte fatta att det kunde ta så lång tid! 😮
    Håller tummarna för att du ska få kul imorgon och allt 😀
    puss! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *