Skivor 2009

Då var det åter igen dags för indie-Linnéa att ta fram de bästa skivorna under 2009 enligt henne. Har säkert glömt någon viktig men då får ni smälla till mig hårt! Lite väl fåniga kommentarer kanske men men.. kom gärna med egna åsikter och kommentarer för detta inlägget tog på krafterna.


Arctic Monkeys
(Humbug)
Jag var lite skeptisk inför det nya albumet eftersom jag var lite smått sur efter way out west-spelningen de hade i somras och då det nästan bara spelades nya låtar. Nu tycker jag det är en av årets bästa skivor och det kan ha att göra med att jag fick den på vinyl på min födelsedag. Så just nu ligger den i min vinylspelare och ni som inte lyssnat på den bör göra det. Vet inte om det är vinylspelaren som får den att låta lite porrig eller om den är det..

 
Markus krunegård (Lev som en gris dö som en hund) och Markus krunegård (Prinsen av Peking)
Jag trodde inte att Markus kunde toppa sitt senaste album som jag lyssnat på mycket under året men det kunde han visst, gånger två! Båda nya albumen har någrs guldklimpar och jag kan inte ens säga att jag har en favorit riktigt. Trodde nästan alla de bästa låtarna skulle samlas på en av dem, men Markus kan han. Jag har nästan gått runt och nynnat på varenda låt på båda albumen och detta är två skivor jag kommer förknippa starkt med 2009.


Lilly Allen (It’s not me, It’s you)
Till en början lyssnade jag inte på skivan men när Lily Allen bestämde sig för att spela på way out west kände jag direkt att jag måste börja lyssna på det, vilket var ett bra drag. Gillar hennes andra skiva också och det finns några låtar på denna nya skiva som är i klass med henne gamla. Not fair är grymt bra och även videon.


Kusowsky (Hjärtlöst)
En av årets partyskivor då. Kusowsky = fest! Hade sett fram emot en skiva och det blev en skiva som spelats mycket under året. Allt ifrån klassiska Dansa till ny för skivan på liv och död. Festligt!


bob hund (Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk)
bob hnud? Ja tak!


Jamie T  (Kings & Queens)
Jag kan inte säga att Jamie Ts nya album är lika bra som hans första men det finns ändå några låtar som kommer upp i klass. Men efter en skiva som Panic Prevention är det nästan omöjligt att göra en lika bra. Sticks ‘n’ stones och chaka demus är två topplåtar i alla fall.


Mattias Alkberg (Nerverna)
Jag började lyssna på detta albumet nyss och jag ångrar att jag inte lyssnade innan. Har redan fått massa favoriter och det här albumet lär ju spelas mycket under 2010 också. grymt!


Hästpojken (Från där jag ropar)
Detta är ett album som inte släppts än utan släpps på måndag och jag ska åka direkt in till göteborg för att köpa det. Jag har stora förväntningar på det och det blir förhoppningsvis en av årets bästa skivor.

Varje år finns det vissa skivsläpp som man gärna hade velat lyssna igenom men det blir aldrig riktigt av. Istället har man några favoritlåtar som man lyssnar mycket på eller så har man bara tagit sig i kragen en gång och lyssnat igenom skivan. Så de här albumen kunde ha blivit årets skivor 2009. kanske blir det sånna jag förknippar 2010 med?
Peter Doherty (Grace/Wasterland), Julian Casablancas (Phrazes for the young), Kent (Röd), Patrick Wolf (The Bachelor), Franz Ferdinand (Tonight), [Ingenting] (Tomhet, idel tomhet)

Posted in All

0 thoughts on “Skivor 2009

  1. Ingentings album kan vara ett av 2009 års bästa. lika så franz ferdinands tonight (som väl är dubbel med "blood" om jag inte minns fel)

  2. Linnea du har missat årets bästa album helt och hållet.. vilket det är dyker upp på min blogg så småningom 🙂 Kul med Kusowsky, och helt rätt med Bob & Alkberg.. men Krunegård?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *